PSV op valreep gelijk tegen Levante

07-01-2010 20:04

Pal aan de kust namen PSV, dat in de eerste helft met zijn sterkst mogelijke elftal speelde, en Levante het tegen elkaar op in zeer zware omstandigheden. Harde regen en wind maakten goed voetbal vrijwel onmogelijk en stonden bovendien aan de basis van de 1-0 van Levante.

Nadat beide partijen elkaar in de eerste helft nog in evenwicht hielden, was het in de 64ste minuut Levante dat de leiding nam. Een voorzet van Sergio Mono Abad belandde nadat hij werd meegenomen in een harde rukwind achter de verbaasde Cassio Ramos, die Andreas Isaksson in de rust had vervangen.

PSV scoorde vervolgens twee keer, maar beide doelpunten werden afgekeurd vanwege buitenspel. In het geval van de goal van Danny Koevermans was dit terecht, maar bij de treffer van Nordin Amrabat niet. Uiteindelijk zorgde Stijn Wuytens alsnog voor de gelijkmaker door vijf minuten voor tijd af te ronden na goed voorbereidend werk van Amrabat.