Jol: We zijn nog niet uitgeveegd

Jol: "We zijn nog niet uitgeveegd"

09-01-2010 10:30

Naast de acht verhuurde spelers staan Rasmus Lindgren, Rob Wielaert en George Ogararu eveneens op het punt de club te verlaten en ook in de technische staf zijn de nodige wijzigingen doorgevoerd. Jol is bezig met een moeilijk, maar in zijn ogen noodzakelijk proces.

"Ik wil het geen erfenis noemen, maar laat ik zeggen dat ik met een nalatenschap van de afgelopen tien jaar heb te maken", zegt de oefenmeester in de ochtendkrant. "Dat is áltijd zo en ook beslist geen verwijt. Maar ik hoop dat mijn opvolger minder hoeft door te selecteren dan ik. Toen ik binnenkwam hadden we 31 spelers voor het eerste. Twintig plus vier talenten is ideaal."

Ook aan de groep die blijft wordt gesleuteld. "Ik heb Maarten Stekelenburg in ere hersteld, formeerde op Gregory van der Wiel na een compleet nieuwe achterhoede en veranderde het middenveld volledig. Voorin ben ik aan het zoeken geweest. Niet als ik over Urby Emanuelson, Marko Pantelic en Luis Suarez kon beschikken. Maar wel als ik noodgedwongen moest wijzigen."

Voorlopig leidt dat echter nog niet tot datgene waar heel Amsterdam al jaren om schreeuwt: de landstitel. Met een achterstand van negen punten op koploper FC Twente en zeven punten op PSV is een kampioenschap dit seizoen ver weg. Jol denkt niet dat die resultaten de revolutie tot stilstand zullen brengen. "Ik weet waarmee ik bezig ben en laat me niet van de wijs brengen", aldus de trainer.