Ajilore: Voetbal is in Nigeria ook politiek

Ajilore: "Voetbal is in Nigeria ook politiek"

09-01-2010 12:55

"Ja, een flinke tegenvaller", verzucht Ajilore op de clubsite. "Net als velen was het ook voor mij een onaangename verrassing. Maar in Nigeria is voetbal ook politiek. Ik kan er niet te veel over zeggen, dat zou niet goed zijn, maar het heeft te maken met de vertegenwoordiging van stammen binnen de Nigeriaanse selectie. Ik ben hiervan één van de slachtoffers geworden. Voor nog een andere speler gold precies hetzelfde."

Ajilore had in de laatste en beslissende WK-kwalificatiewedstrijd nog gewoon een basisplaats. Nigeriaanse media suggereerden dat het afvallen van de verdediger te maken heeft met een rugblessure waar hij voor de winterstop mee kampte. "Dat zou meegespeeld kunnen hebben, maar dat is niet de reden. Ik ben fit. Ik weet nog niet wat dit nu wil zeggen voor mijn eventuele selectie voor het WK. Ik moet afwachten, maar dit is een domper. Ik had me verheugd op een groot toernooi als de African Nations Cup. Ik hoop er bij het WK alsnog bij te zijn."

Ajilore arriveerde vrijdagmiddag overigens precies op tijd om aan te sluiten bij de spelersgroep van FC Groningen op weg naar het trainingskamp in Portugal. Trainer Ron Jans neemt zijn gehele selectie mee. Alleen de langdurig geblesseerden Sepp De Roover, Ondrej Svejdik, Petter Andersson en Jeffrey Rijsdijk ontbreken. Tim Sparv, Morten Nordstrand, Tom Hiariej en Koen van de Laak zijn wel op tijd hersteld. Tevens werd Danny Post toegevoegd aan het reisgezelschap.