De Jonge: Haglund is zelfbewust en zelfstandig

De Jonge: "Haglund is zelfbewust en zelfstandig"

De 22-jarige middenvelder komt binnen enkele dagen naar Nederland voor het zetten van zijn handtekening en de medische keuring. Enkele weken geleden sprak De Jonge al uitgebreid met Haglund. "Het was een uitstekend gesprek. Ik kon aan alles merken dat hij een zelfbewuste en zelfstandige jongen is", zegt de oefenmeester op de officiële website. 

"Op een gegeven moment wilde hij alleen met mij praten en stuurde hij de anderen weg", vertelt De Jonge. "Dat bewijst dat hij weet wat hij wil. Dat bleek ook uit zijn vragen. Hij wilde precies weten hoe we werken bij Heerenveen en wat onze voetbalfilosofie is. Hij is niet het type dat blind in een nieuw avontuur stapt."

Haglund bezit verdedigende kwaliteiten, maar zal in Friesland ook aanvallend zijn steentje bijdragen. "Hij is een controlerende middenvelder, groot en fysiek sterk. Hij pakt bovendien zijn doelpunten mee. Bij vrije trappen en corners komt hij gevaarlijk bij de eerste paal en heeft zo ook de nodige doelpunten gemaakt", legt De Jonge uit.

Heerenveen haalt de Zweed in principe dan ook voor het middenveld. "Op termijn kan hij misschien in het centrum van de verdediging uit de voeten, maar dat zien we later wel", zegt De Jonge. "Omdat ze in Zweden op dit moment geen competitie spelen, heeft hij conditioneel wat achterstand. Wanneer Haglund inzetbaar is kan ik niet zeggen, maar we gaan met hem aan de slag en dan zien we het wel."

Haglund komt over van het Zweedse IF Brommapojkarna. In Heerenveen zal de neo-international een 4,5-jarig contract ondertekenen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s