Napoli en Fiorentina boeken zege; Parma verliest

10-01-2010 18:21

De winnende treffer kwam op naam van Germán Denis (foto). Twintig minuten voor tijd tekende hij op aangeven van Hugo Campagnaro voor de 1-0. Sampdoria slaagde er in het vervolg niet in terug te komen in de wedstrijd. Het betekende voor de bezoekers, die al sinds 22 november niet meer wonnen, de vijfde nederlaag in de afgelopen zeven duels.

Fiorentina - Bari 2-1
Fiorentina houdt dankzij een zege in een onderling duel Bari achter zich. In Florence werd het zondagmiddag 2-1. De bezoekers kwamen via Paulo Barreto nog wel op voorsprong. Hij promoveerde een hoekschop tot een doelpunt door de bal achter doelman Sébastien Frey te koppen. Nog voor rust kwam Fiorentina op gelijke hoogte. Adrian Mutu kopte een voorzet vanaf de linkerkant binnen: 1-1.

Na rust was Fiorentina de betere ploeg, mede vanwege de tweede gele kaart die Sergio Almiron van Bari tien minuten na rust kreeg. Een kwartier voor tijd viel de bevrijdende treffer. Een mooi schot van Riccardo Montolivo belandde op de lat, waarna José Castillo vanuit de rebound scoorde. Ondanks het feit dat laatstgenoemde speler ook nog een rode kaart kreeg, hield Fiorentina in de laatste tien minuten stand.

Livorno - Parma 2-1
Parma, dat in Italië ook meedraait in de subtop, liet dure punten liggen bij Livorno. De laagvlieger kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Francesco Tavano. Na een uur tekende Cristiano Lucarelli voor de 2-0. Parma kwam dankzij een treffer van Blerim Dzemaili nog wel terug in de wedstrijd, maar verloor uiteindelijk toch met 2-1.