Jovanovic: Ik ben geen prostituee

Jovanovic: "Ik ben geen prostituee"

13-01-2010 12:50

Zijn werkgever, Standard Luik, besloot dinsdag het voetbalgala te boycotten. Daar is Jovanovic nu de dupe van, al kan het de Servische spits weinig interesseren. "Ik besliste zelf om uiteindelijk niet te gaan", zegt de spits in Het Laatste Nieuws, organisator van het gala.

"Standard-directeur Pierre François kwam gisteren de boycot toelichten in de kleedkamer", verduidelijkt Jovanovic in de Gazet van Antwerpen. "Maar ik spreek geen Frans en heb er dus niets van begrepen. Hoe dan ook, niemand hoeft mij te zeggen wat ik wel en niet mag doen. Ik beslis zelf. Ik heb mijn persoonlijke redenen om niet te gaan. Is het dan zo belangrijk om daar aanwezig te zijn?"

De mogelijkheid doet zich dus voor dat de winnaar van de belangrijkste voetbalprijs van het land niet aanwezig zal zijn tijdens het gala. Jovanovic haalt er zijn neus voor op. "En dan? Ik zal nog vaak de eerste zijn om iets te doen. Zo geef ik de kranten nog extra voer voor twintig dagen. Dat zou toch fantastisch zijn. Ik hoef ook geen journalisten aan mijn deur of camera's in mijn huis. Als ik win, zal ik de trofee later wel krijgen."

De organisatie hoopte Jovanovic middels een live-verbinding met Luik alsnog aan het woord te kunnen laten, maar ook die optie laat de spits aan zich voorbijgaan. "Nee, ik ben geen prostituee", klinkt het koeltjes.