Hooiveld: 'Ik weet zeker dat ik ga slagen bij Celtic'

Hooiveld: 'Ik weet zeker dat ik ga slagen bij Celtic'

13-01-2010 13:11

"Want kijk naar het verloop van mijn loopbaan en je weet genoeg", realiseert Hooiveld zich tegenover Voetbal International. "Bij SC Heerenveen en FC Zwolle niet geslaagd, bij het Oostenrijkse Kapfenberger SV heb ik zelfs de 'bodem van de put' gezien. Uiteindelijk ben ik boven komen drijven. En nu zit ik bij een club waar half Nederland zou willen voetballen?"

"Bij AIK was ik afgelopen seizoen echt wel het nodige gewend. Het winnen van de landstitel met die club betekent echt wel wat. Maar bij Celtic zal het allemaal nóg intenser zijn. En mijn bekendheid zal wat toenemen, misschien zelfs in Nederland", denkt de verdediger. "De Schotse mentaliteit ligt mij wel. Als er ergens gewerkt wordt, doen ze dat hier."

Vermoedelijk zal Hooiveld naast landgenoot Glenn Loovens gaan spelen. "Gary Caldwell vertrekt waarschijnlijk naar Middlesbrough. Ja, manager Tony Mowbray is gecharmeerd van verdedigers die ook iets met een bal kunnen. Nou, Nederlanders kunnen dat over het algemeen wel. Ik weet zeker dat ik hier ga slagen, de leiding geeft mij het gevoel me écht nodig te hebben."

De Nederlander hoopt bij Celtic op een titel. "Opnieuw kampioen worden zal me een plaatsje in The Guinness Book of Records opleveren. Ik denk niet dat een andere speler ooit met drie verschillende buitenlandse clubs op rij de landstitel heeft gewonnen. En dat kampioenschap met Celtic gaat ook lukken. Ik weet wel welke clubs ik uitzoek?"