Negental Inter zegeviert in zinderende derby

Negental Inter zegeviert in zinderende derby

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2010 om 23:44zo 24-01-2010 om 23:44

In de beginfase werd Milan overrompeld door Inter, dat in Wesley Sneijder zijn gevaarlijkste man had. Na enkele minuten poeierde de Nederlander van een meter of twintig hard op de paal, om kort daarna van dichtbij te schieten op de geweldig reddende Dida.

In de tiende minuut kwam Inter alsnog verdiend op voorsprong. Pandev stuurde Milito op prachtige wijze diep en de spits schoot diagonaal en laag raak na een verdedigende fout van Ignazio Abate. Vervolgens vestigde Sneijder de aandacht weer op zich. De Utrechter kreeg een erg domme rode kaart na een cynisch applaus voor de arbiter, die Lucio geel gaf voor een fopduik.

Na rust was het Inter dat met de rug tegen de muur gezet werd. Milan, waar Clarence Seedorf inviel, nam het doel van Julio Cesar onder spervuur en vooral de voorzetten van David Beckham zorgden voor veel gevaar. De grootste kansen waren voor Ronaldinho en Marco Borriello, maar zij mikten respectievelijk net over en naast.

Inter gokte op de counter en kwam na een uur spelen dichtbij de tweede goal, nadat Milito en Pandev de Milan-defensie uitspeelden. Dida trad reddend op. Vier minuten later moest de Braziliaanse goalie het antwoord alsnog schuldig blijven. Pandev krulde een vrije trap fantastisch tegen de touwen.

Leonardo poogde met het inbrengen van Klaas-Jan Huntelaar terug te komen. De spits miste van dichtbij een grote kans en één minuut later redde Julio Cesar op een penalty van Ronaldinho. De strafschop was toegekend vanwege hands van Lucio, die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg.

In de slotfase stal José Mourinho (foto) de show door Milan flink te provoceren en het Inter-publiek met armgebaren op te hitsen. Tijdens de wedstrijd riskeerde de Portugees al enkele malen een rode kaart door met regelmaat buiten zijn trainersvak te komen en met de arbiter in discussie te gaan.

Met de zege neemt Inter een voorschot op de prolongatie van de Italiaanse landstitel. Het slaat een gat van negen punten met Milan, terwijl nummer drie en vier AS Roma en Napoli nog verder uit beeld zijn.

Lees meer over:AC Milan

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws