Vlaar: 'Fysiek en mentaal ben ik sterker'

Vlaar: 'Fysiek en mentaal ben ik sterker'

Gepubliceerd: vrijdag 5 februari 2010 om 13:28vr 05-02-2010 om 13:28

"Een rotperiode, een domper", omschrijft hij tegenover De Pers de tijd waarin hij twee keer zijn kruisbanden scheurde. "Overigens kan het best gebeuren dat je als voetballer je kruisbanden scheurt, dat komt vaker voor. Maar twee keer in een jaar...Die tweede keer was het drama groter. Ik had veel meer vraagtekens boven mijn hoofd hangen."

"Ik heb in mezelf geïnvesteerd", kijkt Vlaar terug. "Fysiek en ook mentaal ben ik ook veel sterker geworden. Ik zag het licht aan het einde van de tunnel steeds groter worden. Voor aanvang van dit seizoen dacht ik nog dat elke minuut mooi meegenomen zou zijn. Wat dat betreft is het heel bizar dat ik tot nu toe alles heb gespeeld."

Naar eigen zeggen is hij een 'completere' voetballer geworden. "Ik heb veel vertrouwen, voel me sterk en zit lekker in mijn vel. En dan kan ik een hoop. Ik ben fysiek veel sterker geworden. Als je geblesseerd bent, kun je in dat soort dingen investeren. Ik straal op dit moment veel uit, ben een completere voetballer geworden."

Ook mentaal is de verdediger veranderd. "Ik ben harder, egoïstischer. Er is maar een ding belangrijk en dat is mijn eigen fitheid. Of de voetbalwereld egoïstisch is? Uiteindelijk wel. Je bent met z?n allen een team van achttien spelers, maar uiteindelijk moet je toch knokken voor je eigen plekje."

Lees meer over:Ron Vlaar

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws