Toivonen verbaast zich over achtste kopgoal

Toivonen verbaast zich over achtste kopgoal

15-02-2010 10:26

Toivonen kopte raak na een hoekschop van Balázs Dzsudzsák en maakte zo zijn achtste kopgoal van het seizoen. "De bal kwam perfect en met het hoofd was de enige optie", stelt de aanvaller in het Eindhovens Dagblad. "Maar nee, koppen is niet mijn specialiteit. Ik ben een technische speler. Scoren met de voet heeft mijn voorkeur."

De 23-jarige Toivonen moest enkele maanden geleden nog af en toe genoegen nemen met een plaats op de bank. "Op dat moment was ik niet blij met die rol, maar ik vind dat ik er goed mee ben omgegaan. Als ik er moest staan, stond ik er. Dat is goed geweest voor mijn ontwikkeling. Ik weet nu dat het niet het einde van de wereld is om op de bank te zitten."

Inmiddels is hij weer verzekerd van een plaats in de basisformatie."Sinds de winterstop voel ik me goed. Ik zit in een lekker ritme en mijn zelfvertrouwen groeit. Ik maak nu ook doelpunten en dat is voor een spits toch belangrijk. Nu ik ze wel maak, ben ik ineens weer een goede speler. Nee, de kritiek van anderen heeft niet echt invloed op me. Ik laat het langs me heen gaan."

Tegen Heracles overtuigde PSV, dat na de winterstop minder indruk maakt, opnieuw niet. "Drie wedstrijden in de week spelen is zwaar. Dan kun je niet elk duel top zijn. Zolang we de punten pakken, maakt me het ook niet uit hoe we spelen. Dat is binnen de groep ook geen probleem. We staan nog steeds bovenaan de ranglijst."

Donderdag wacht in de Europa League het duel met Hamburger SV. Dan moet het volgens de Zweed beter. "De aanvallers moeten effectief zijn en de verdediging mag niks weggeven. In Europa moeten al je kwaliteiten echt top zijn."

Toivonen hoopt dat Marcus Berg donderdag in actie komt aan de kant van de Duitsers. "Hij is een heel goede vriend. Ik ken hem al jaren, heb samen met hem in verschillende jeugdelftallen gezeten. Het zou leuk zijn als ik scoor en hij niet. We hebben nu al veel contact en maken er grapjes over. Dat is leuk, maar niet belangrijk. Het gaat erom dat PSV een goed resultaat haalt."