Elia wil via PSV doorstoten naar EL-finale

Elia wil via PSV doorstoten naar EL-finale

16-02-2010 11:47

"Fred Rutten heeft me tot de speler gemaakt die ik nu ben. Natuurlijk heb ik het zelf moeten doen, maar het hielp dat hij me in de juiste richting duwde. Hij heeft me op eigen benen laten staan, maar waarschuwde me waar ik voor uit moest kijken. Alles wat hij me gezegd heeft, heeft van mij een betere voetballer gemaakt", aldus Elia op de website van de UEFA.

"Desondanks geldt nu dat ik nu mijn best moet doen om hem en PSV uit te schakelen in de Europa League", gaat de 23-jarige aanvaller verder. "Ik moet mijn werk doen. Mijn balans tegen PSV is goed. Met FC Twente verloor ik nooit van PSV in de twee jaar dat ik daar speelde. En altijd als we tegen PSV voetbalden hadden ze grote problemen met me. Daarom hebben ze mij ook benaderd om daar te komen spelen."

Het werd echter niet PSV, maar de Bundesliga voor Elia. "Veel mensen hebben me geholpen bij het maken van deze keuze. Het belangrijkste is dat ik veel zelfvertrouwen heb. Daarnaast helpt het dat ik in Joris Mathijsen en Romeo Castelen Nederlandse medespelers heb. Ik wil van iedereen leren en zij helpen me in de juiste richting."

Elia weet dat de Europa League leeft in Hamburg. Alles en iedereen droomt dan ook van een finaleplek, waar de eindstrijd gespeeld wordt in het stadion van de club. "We hebben het in eigen hand. We zullen er alles aan doen om de finale te bereiken."

"Als we allemaal fit zijn hebben we een heel sterk team, met veel ervaring. Maar laten we beginnen met de wedstrijden tegen PSV. Wanneer zij in Hamburg op bezoek komen wordt het een hele mooie avond voor mij, mijn familie en alle spelers", besluit Elia.