Nieuwe grasmat moet FC Twente doen opleven

Nieuwe grasmat moet FC Twente doen opleven

18-02-2010 10:30

Hoewel de aanleg van een nieuw veld een slordige ton kost en manager operationele zaken Eugenio Porcu onlangs zei dat er daarom geen vervanging zou komen, is de wens van trainer en spelers toch in vervulling gegaan. "Het veld is excellent", zegt McClaren tegen De Telegraaf. "De ploeg heeft er met heel veel plezier op getraind."

"Dit is een ambitieuze club. Vorig jaar vroegen we om een nieuw veld en bereikten we een toppositie", gaat de Engelsman verder. "Nu hebben we het opnieuw gevraagd en de club heeft het weer gedaan. Dit is heel belangrijk om weer een toppositie te kunnen bereiken."

De aanleg van de nieuwe ondergrond liep vorig jaar uit op een fiasco. Door hevige regenval moest de wedstrijd tegen PSV zelfs worden uitgesteld, omdat de leggers hun werk niet konden doen. Tijdens het duel vlogen de plaggen in het rond. McClaren: "Het veld hecht nu beter dan vorig jaar".

Verdediger Dwight Tiendalli, nu ook in Europees verband speelgerechtigd, ziet eveneens veel voordelen. "Wij hebben een ploeg die alles voetballend wil oplossen en dan is een goed veld heel belangrijk." Tiendalli staat ondanks een minder optreden tegen Vitesse waarschijnlijk gewoon in de basis tegen Werder Bremen. "Deze trainer geeft spelers veel vertrouwen. Je wordt er niet direct naast gezet als je een keer minder speelt."

Vermoedelijke opstelling FC Twente:
Boschker; Stam, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli; Brama, Janssen, Perez; Ruiz, N'Kufo, Stoch.