AZ en Viking akkoord over verhuur Waterman

AZ en Viking akkoord over verhuur Waterman

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2010 om 11:21di 23-02-2010 om 11:21

Waterman liep afgelopen week stage bij de club uit Noorwegen. Hij liet een uitstekende indruk achter bij Viking, dat daarop de gesprekken met AZ opende. Deze week werd een akkoord bereikt over de verhuur van Waterman. Tevens bedong Viking een optie tot koop. Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien.

De 26-jarige Waterman komt in Alkmaar niet in aanmerking voor een basisplek. Hij werd dit seizoen, net als een jaar eerder, door AZ ondergebracht bij ADO Den Haag. Ook in de Residentie vervulde Waterman een reserverol. Met zijn verhuur aan Viking hoopt Waterman weer aan spelen toe te komen.

"Daarom is dit een goede stap", reageerde technisch directeur Marcel Brands op de overgang van Waterman. "Toen we hem aantrokken zat hij nog bij de selectie van het Nederlands elftal. Dat niveau moet hij weer proberen te halen. Boy is een goede keeper, maar hij heeft natuurlijk wedstrijdritme nodig."

Mogelijkerwijs maakt Waterman donderdag reeds zijn debuut voor Viking, dat op die dag een oefenduel speelt met Odd Grenland. "Ik denk dat hij dan kan spelen", laat technisch directeur Egil Ostenstad weten. "Dit is voor ons een oplossing op korte termijn. Het geeft ons ook de mogelijkheid de overgang definitief te maken als we willen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws