Roorda alleen tevreden over fitheid na rentree

Roorda alleen tevreden over fitheid na rentree

23-02-2010 11:33

Voor Roorda waren het zijn eerste speelminuten sinds afgelopen zomer. De laatste keer dat de middenvelder in actie kwam was tijdens de bekerfinale tegen FC Twente. Enkele weken later liep hij tijdens zijn verblijf op het internationale jeugdtoernooi in het Franse Toulon een blessure op.

"Ik was er echt weer aan toe om te spelen. Ik was erg benieuwd hoe het zou gaan, maar het ging denk ik wel aardig", blikt Roorda op de website van Heerenveen terug op zijn rentree. Wanneer hij weer aansluit bij de hoofdmacht is van latere zorg, zo geeft Roorda aan. "Ik ga het week voor week bekijken. Het is belangrijk om fit te blijven en dan zie ik wel waar het op uitdraait."

Heerenveen ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen de Rotterdammers. Tevreden over zijn spel was Roorda dan ook niet. "Het was niet goed. Maar voor mij was het nu vooral belangrijk om te zien hoe fit ik ben. En dat zit wel goed."

Trainer Johnny Jansen stak Roorda desondanks een hart onder de riem. "Geert heeft zo lang niet gespeeld, dus ik ben ontzettend blij voor hem dat hij er weer bij is. Geert zal wedstrijden voor ons gaan afwerken zodat hij zo snel mogelijk weer op niveau komt voor de volgende stap."