Krul: Ben nog niet klaar in Newcastle

Krul: "Ben nog niet klaar in Newcastle"

01-03-2010 14:55

Krul is bij zijn club Newcastle United reserve achter Steve Harper. Bij Jong Oranje is hij de onbetwiste nummer één onder de lat. Woensdag wacht Polen. "Ik kijk er echt naar uit", zegt Krul in gesprek met OnsOranje. "In Polen wonnen we weliswaar met 0-4 en stopte ik een strafschop, maar we mogen ze niet onderschatten. Kwalificatie voor het EK 2011 is zó belangrijk. We willen met z?n allen niets liever dan naar het eindtoernooi in Denemarken."

Tweede keus zijn achter Harper vindt Krul (21) niet moeilijk. "Ik heb dit seizoen mijn wedstrijdjes meegepakt, train keihard en voel gewoon dat het de goede kant opgaat", verklaart de goalie. "Harper is echter ook een prima keeper en krijgt momenteel de voorkeur. Hij heeft al vaak de nul gehouden, dat is altijd een pre. Toch blijf ik zeggen dat ik niet minder ben dan Harper."

Eerste keeper worden, het liefst volgend seizoen in de Premier League al, is het doel voor Krul. "Ja, daar geloof ik in. Kijk, Harper krijgt nu het vertrouwen, maar de Premier League is toch weer een stapje hoger en fysiek zwaarder. Ik moet zorgen dat ik druk op de ketel blijf houden. Ik heb gesprekken gehad met manager Chris Hughton, waar ik een goed gevoel aan heb overgehouden. Ik ben nog niet klaar bij Newcastle."

In de Engelse havenstad heeft Krul nog een contract tot medio 2011. Newcastle, dat bovenaan staat in het Championship, wil nog even wachten tot het eind van het seizoen eer er over verlenging gepraat wordt. "Newcastle wacht even af of het volgend seizoen in de Premier League of Championship speelt", laat Krul weten. "Dat is logisch, want dat maakt nogal een verschil. Op 2 mei staat de laatste competitiewedstrijd op het programma en daarna verwacht ik wel enige duidelijkheid."