Guardiola mist ambitie en inspiratie bij Henry

Guardiola mist ambitie en inspiratie bij Henry

05-03-2010 21:37

Guardiola ging vrijdag tegenover de Spaanse pers in op de situatie van Henry, die midweeks nog werd uitgefloten bij het Franse nationale elftal vanwege zwak spel. "Als hij niet speelt, dan is dat misschien omdat naast meer dingen andere spelers meer inspiratie hebben. Ik wil van hem dezelfde ambitie zien als in zijn beste jaren."

Volgens Guardiola zijn het juist de triomfen die Henry in het verleden vierde die ervoor zorgen dat hij momenteel niet goed speelt. "Hij weet dat hij niet in zijn beste vorm is en dat is waarom hij zegt dat het logisch is dat andere spelers de voorkeur krijgen. Hij betaalt de tol voor ooit de beste te zijn geweest en alles te hebben gewonnen. Hij is niet gelukkig met de situatie en ik ben er om hem te helpen."

Ondanks de vormcrisis houdt de Spaanse oefenmeester alle vertrouwen in Henry, die momenteel Pedro en Bojan Krkic voor zich moet dulden in de pikorde. "Hij weet dat hij zich moet verbeteren, al is hij volgens mij beter dan hij zelf denkt. Ik ben er zeker van dat hij de komende twee maanden beste uit zichzelf gaat halen."