Wolfsburg is Rubin na verlenging de baas

19-03-2010 00:48

Rubin Kazan wist wat het te doen stond in Wolfsburg: scoren. Doordat het eerste duel in een 1-1 gelijkspel eindigde moesten de Russen de aanval zoeken. En dat deed de ploeg met succes. Na 22 minuten spelen opende Alan Kasaev de score namens de kampioen van Rusland. Hij kon op aangeven van Aleksandr Bukharov van dichtbij de 0-1 binnentikken.

De bezoekers slaagden er lang in de voorsprong vast te houden, maar capituleerden halverwege de tweede helft toch. Jan Simunek verlengde een vrije trap van VfL Wolfsburg. Via zijn hoofd kwam de bal voor de voeten van Obafemi Martins. De Nigeriaan tekende de gelijkmaker aan: 1-1. Toen na negentig minute spleen deze stand nog altijd op het bord stond, Wolfsburg zag in blessuretijd nog wel een doelpunt afgekeurd worden, betekende dit verlengen.

Ook in de extra tijd leek er niet gescoord te worden, totdat Christian Gentner kans zag het doel van Rubin Kazan onder vuur te nemen. Op aangeven van Martins knalde hij vanaf een kleine twintig meter de 2-1 tegen de touwen.