Bakkal wil gaan voor 'niet mooie' tweede plek

Bakkal wil gaan voor 'niet mooie' tweede plek

05-04-2010 11:07

"We houden de teams boven ons in de gaten, want het is belangrijk hoe we eindigen", zei Bakkal na afloop van de zege tegenover Eredivisie Live. "Het belangrijkste zijn wij zelf. We moeten zorgen dat we winnen en dan kijken hoe we er voor staan. Normaal gesproken is de tweede plaats niet goed en mooi. Maar in dit geval betekent het wel voorronde Champions League. belangrijk voor de club en mooi voor ons om in te spelen."

De middenvelder had echter wel liever een makkelijke zege gezien, want tegen Willem II ging het niet soepel. "Nee, uiteindelijk niet. Ook als je naar de uitslag kijkt, was het niet makkelijk. Maar we hebben genoeg mogelijkheden en kansen gehad om het eerder te beslissen. Vorige week hadden we weinig kansen en die vallen meteen binnen, deze week was dat duidelijk niet het geval."

In de wedstrijd maakte Bakkal zich geen zorgen over een eventueel gelijkspel. "We moesten blijven voetballen, want dan kregen we kansen en had ik het gevoel dat ie nog wel zou vallen. Het spelbeeld veranderde misschien wel. Maar hoe langer het 0-0 blijft, hoe opportunistischer wij gaan spelen. Dan bestaat de kans dat ze uit de counter gevaarlijk kunnen worden. Je moet wel iets, uiteindelijk valt die goal en beslis je de wedstrijd toch."