Vieira selecteert zichzelf 'natuurlijk' voor WK

Vieira selecteert zichzelf 'natuurlijk' voor WK

07-04-2010 12:32

"Ja, natuurlijk zou ik Patrick Vieira meenemen. Zonder na te denken. Gezien zijn ervaring, zijn doorzettingsvermogen en de kwaliteiten die hij meebrengt naar het Franse team zou ik hem zeker meenemen", zegt Vieira, in 1998 winnaar van de WK-titel met Frankrijk, zelf in gesprek met Canal Plus.

Vieira, die tot op heden 107 keer uitkwam voor de nationale ploeg, vertrok dit seizoen naar Manchester City in een poging zijn WK-droom nieuw leven in te blazen. "De trainer kent me heel goed. Hij weet wat ik in huis heb en hij weet dat er een hele zware voorbereiding op het WK aan zit te komen. Maar als ik hard werk, waarom zou ik er dan niet bij horen?", aldus Vieira.

"In 2006 was ik niet beter dan dat ik nu ben. Door een goede voorbereiding maakte ik een goed WK mee. Er zijn nog verschillende maanden te gaan en gedurende deze periode kan er van alles gebeuren. Ik houd tot op de allerlaatste dag geloof in een plek in de selectie. Er is geen enkele reden waarom Domenech niet van gedachten zou veranderen. Ik doe er alles aan om naar Zuid-Afrika te gaan. Lukt het niet, dan zou dat een grote teleurstelling zijn."