Heitinga: Wil met Everton Europa League in

Heitinga: "Wil met Everton Europa League in"

13-04-2010 13:46

Heitinga mocht dit seizoen niet in Europees verband uitkomen namens Everton omdat hij met zijn oude club Atlético Madrid reeds actief was geweest in de Champions League. Nu wil Heitinga er alles aan doen om Aston Villa te achterhalen in de stand en de zevende plek over te nemen, in de hoop plaatsing voor de Europa League af te dwingen.

"Voor ons is er maar een oplossing en dat is winnen van Aston Villa. Ik wil alle vijf resterende duels winnen en met Everton Europa in, omdat dat dit seizoen niet mogelijk was voor mij. Ik speel in het Nederlands elftal en als speler wil je altijd op het hoogste niveau acteren. Dat is in principe de Champions League, maar als je daar niet in speelt is dat de Europa League", aldus Heitinga in The Liverpool Echo.

Overigens is de nummer zeven van de Premier League nog niet definitief zeker van de Europa League. Dit hangt af van het beroep dat Portsmouth aantekende tegen de verbanning uit Europa. Mocht de FA Cup-finalist in het gelijk gesteld worden, dan gaat het laatste ticket naar Pompey en niet naar de nummer zeven van Engeland.

Heitinga is tevreden over zijn eerste seizoen in Engeland. De oud-verdediger van Ajax heeft het naar zijn zin op Goodison Park. "Ik denk dat ik tevreden mag zijn. Het is nog maar mijn eerste seizoen en het gaat goed. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. De fans zijn fantastisch. Vanaf de eerste dag dat ik hier ben voel ik me welkom. Ik vind het heerlijk om thuiswedstrijden te spelen in dit stadion."