Danish Dynamite beslist Limburgse derby

14-04-2010 22:51

VVV werd overlopen door Roda JC. De thuisclub kreeg veel ruimte. Dat resulteerde in twee doelpunten, door oud-VVV'er Willem Janssen (al na 3 minuten) en Jan Paul Saeijs. De treffer van Saeijs was curieus: VVV-doelman Kevin Begois bokste de bal via het achterhoofd van de verdediger in zijn eigen doel.

VVV leek na de 7-0 nederlaag tegen Ajax van afgelopen zondag opnieuw een pak slaag te krijgen. Maar de Venlose wederopstanding was opmerkelijk. Binnen tien minuten kwamen de gasten langszij, door treffers van Alex N'Kume en Gonzalo Garcia: 2-2. Op slag van rust verzuimde VVV zelfs om op voorsprong te komen. Spits Ruud Boymans slaagde erin om van enkele meters afstand de bal niet in, maar over het lege doel te schieten.

Mads Junker liet na een uur zien hoe een spits een kans wel hoort af te ronden. Beheerst schoof hij de bal voorbij Begois: 3-2. Het was alweer zijn achttiende seizoenstreffer. Garcia raakte nog de lat. Morten Skoubo besliste het duel met de 4-2.