Swansea-trainer: 'De Vries moet naar het WK'

Swansea-trainer: 'De Vries moet naar het WK'

16-04-2010 16:05

In de ogen van Sousa zou De Vries absoluut niet misstaan in de selectie van Oranje voor het WK in Zuid-Afrika. "De Vries is dit seizoen enorm gegroeid", zegt hij tegenover Britse kranten. "Hij verdient erkenning voor wat hij dit jaar heeft gepresteerd."

"De Vries is volwassen genoeg om met Nederland op het WK te verschijnen", vervolgt Sousa. "En omdat ik daarvan ben overtuigd, heb ik Van Marwijk wat beelden gestuurd. Dit is een kans voor zowel Dorus als Nederland."

De 29-jarige doelman is vereerd door het pleidooi van zijn trainer. "Dit is een groot compliment. Sousa was een groot speler en misschien dat Van Marwijk er door zijn reputatie eens naar gaat kijken. Zijn woorden zijn van grote waarde."

De in Beverwijk geboren sluitpost begon zijn carrière bij Telstar, waarna hij in de zomer van 2003 werd gecontracteerd door ADO Den Haag. In 2006 maakte hij de overstap naar Groot-Brittannië, om niet meer terug te keren. "Afgelopen zomer had ik de kans, maar I have been there and done that. Bovendien denk ik dat de Championship groter en beter is dan de Nederlandse Eredivisie", aldus De Vries.