Brands kan alleen met toestemming AZ naar PSV

Brands kan alleen met toestemming AZ naar PSV

20-04-2010 00:51

Brands sprak al enkele malen met PSV en heeft wel oren naar een overgang, maar is nog niet akkoord met de Eindhovenaren. "Dat kan ook helemaal niet. Als ik al een vertrek zou overwegen heb ik eerst de toestemming van AZ nodig", laat hij weten in het Noordhollands Dagblad.

Bovendien ontkent Brands, die bij AZ een contract voor onbepaalde tijd heeft met een opzegtermijn van een half jaar, dat AZ niet op de hoogte was van zijn contacten met PSV. "Vanaf het moment, in augustus, dat ik voor de eerste keer door PSV ben benaderd. Toen heb ik nee gezegd. In januari heb ik, ook vanwege de gang van zaken na het faillissement van Dirk Scheringa, wel een opening gelaten toen er een nieuwe aanbieding kwam. AZ kent de hoogte."

De geruchten over een vertroebelde relatie tussen de directie en Brands, die volgens enkele geruchten bijna nergens meer bij betrokken zou worden door AZ, veegt de technisch directeur dan ook van tafel. "Klinkklare onzin. Als ik dat zo lees kan ik beter vandaag dan morgen opstappen. Ik doe nog echt steeds alle transfers."

Bij PSV kan Brands een meerjarig contract tekenen als technisch manager. De oud-profvoetballer krijgt dan samen met trainer Fred Rutten de leiding over het technische beleid van de topclub. De verwachting is dat er spoedig een akkoord wordt bereikt, al willen beide partijen daar nog geen uitlatingen over doen.