Liverpool heeft geen enkele moeite met West Ham

Liverpool heeft geen enkele moeite met West Ham

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2010 om 01:00di 20-04-2010 om 01:00

Liverpool, met Dirk Kuyt in de basis, kwam in de negentiende minuut terecht op voorsprong. Een slimme vrije trap van Steven Gerrard werd bij de tweede paal met de borst afgerond door Yossi Benayoun, die van Rafael Benitez weer eens een kans in de basis kreeg.

Tien minuten na de openingstreffer gooide Liverpool het duel eigenlijk al op slot. Maxi Rodriguez werd op rechts gevonden met een knappe pass van Benayoun en zette vervolgens goed voor op David N'Gog. De Franse spits, die de geblesseerde Fernando Torres verving, schoot de bal knap achter Robert Green.

Diezelfde Greene tekende na een uur spelen voor het slotakkoord. Een harde vrije trap van Gerrard werd nog aangeraakt door Sotirios Kyrgiakos en belandde vervolgens via de paal en Green in het doel. Daarmee was het laatste beetje verzet van West Ham ook verloren, waarna Liverpool de wedstrijd rustig uitspeelde.

Liverpool, waar Ryan Babel tien minuten voor tijd mocht invallen, stijgt door de overwinning naar de zesde plaats in de Premier League. West Ham staat op de zeventiende plaats en moet nog altijd vrezen voor degradatie naar het Championship. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws