Pechvogel Gustafsson toch bij 'duel van het jaar'

Pechvogel Gustafsson toch bij 'duel van het jaar'

23-04-2010 22:13

René van Zee
SALZBURG

De Zweedse doelman kon vrijdag enige uren het Landeskrankenhaus in Salzburg verlaten om de wedstrijd van het jaar in de Oostenrijkse competitie tussen Red Bull Salzburg en Rapid Wien bij te wonen. Direct na de wedstrijd wordt Gustafsson weer teruggebracht naar het ziekenhuis, waar hij nog enige dagen moet verblijven.

De operatie en de dagen daarna verliepen zonder complicaties. Volgende week wordt de revalidatie van Gustafsson gestart. De eerste drie weken mag hij het geblesseerde been niet belasten. Na tien dagen mag hij dan beginnen met 'watertherapie' in het supermoderne Red Bull-trainingscentrum in Taxham bij Salzburg. Naar verwachting zal het herstel negen maanden duren.

Gustafsson stond vrijdag kort de pers te woord. De goalie liet weten een voorstander te zijn van videobewijs, zodat geen speler een vrijbrief krijgt om na een dergelijke overtreding als Kragl op hem beging met geel te ontkomen.

Met afstand is Gustafsson de populairste speler van Red Bull. Hij kreeg de laatste dagen vele reacties uit binnen en buitenland. Gustafsson is tevens tweede doelman van de nationale ploeg van Zweden, achter Andreas Isaksson van PSV.