Kansloos HSV krijgt pak rammel van Hoffenheim

25-04-2010 19:22

Vedad Ibisevic zorgde voor een superstart van de thuisploeg, die zich door de zege niet langer zorgen hoeft te maken om degradatie. De aanvaller trof in de tweede en in de elfde minuut doel: 2-0. Obasi maakte er nog voor rust 3-0 van.

HSV, dat zonder de geblesseerde Ruud van Nistelrooy aantrad, deed na een uur spelen iets terug via Robert Tesche (3-1), maar Obasi bracht de marge niet veel later weer op drie: 4-1. Het slotakkoord was weggelegd voor Sejad Salihovic: 5-1. Een rode kaart voor Tolgay Arslan betekende tevens dat HSV het duel met tien man eindigde.

Komende donderdag reist de ploeg van trainer Bruno Labbadia af naar Londen waar de return in de halve finales van de Europa League wacht. Het eerste duel tussen HSV en Fulham in Hamburg eindigde in een 0-0 gelijkspel.