'Sunderland wil profiteren van situatie bij AZ'

'Sunderland wil profiteren van situatie bij AZ'

27-04-2010 09:22

Volgens het medium heeft Sunderland hoofdscout Ricky Sbragia specifiek aan het werk gezet bij AZ. De scout zou de eerste potentiële versterkingen reeds doorgegeven hebben. Jeremain Lens, ook begeerd door PSV, Stijn Schaars en Héctor Moreno zouden allen een versterking zijn in de ogen van Sbragia.

Sunderland hoopt te profiteren van de nog altijd onzekere toekomst van AZ, dat er nog niet in slaagde een nieuwe eigenaar te vinden nadat voormalig voorzitter Dirk Scheringa zijn aandelen af moest staan. Door die onzekerheid denken The Black Cats zich relatief goedkoop te kunnen versterken. Directeur voetbalzaken Marcel Brands heeft echter in een eerder stadium laten weten dat AZ zijn spelers niet voor een appel en een ei zal verkopen.

Bij de belangstelling voor het drietal AZ'ers blijft het niet. Ook Luis Suarez zou Sbragia uitstekend bevallen zijn. Hoewel de Ajacied
waarschijnlijk buiten het bereik van de club valt, wil Sunderland mogelijk toch een poging wagen. De club heeft komende zomer flink wat geld te besteden, maar moet op sportief gebied wedijveren met concurrentie uit alle grote Europese competities.

De laatste naam die op het Sunderland-lijstje staat is die van Sebastien Pocognoli. De verdediger van Standard Luik, eerder dit seizoen nog speler van AZ, zou eveneens in de smaak vallen bij de Engelsen. Wel wordt gesteld dat zijn komst geen prioriteit heeft voor trainer Steve Bruce.