McClaren: Het is maar een voetbalwedstrijd

McClaren: "Het is maar een voetbalwedstrijd"

Gepubliceerd: vrijdag 30 april 2010 om 16:31vr 30-04-2010 om 16:31

FC Twente kan voor het eerst kampioen worden. "Wat er dan gebeurt? Ik heb geen idee", zegt McClaren. "Ik weet het niet en ik wil het niet weten. Op dit moment denk ik alleen maar aan de wedstrijd. De spelers moeten dat ook doen."

Hij verwacht niet dat de spanning zijn spelers te veel wordt. "Ik heb de indruk dat ze op de juiste wijze naar het duel toeleven. Maar zeker weet ik dat pas achteraf. Na de wedstrijd weet ik ook veel meer van mijn spelers dan dat ik nu weet. Ze moeten in het heetst van de strijd bewijzen hoe goed ze echt zijn."

FC Twente kan zondag tegen NAC in nagenoeg de sterkste samenstelling spelen. "Iedereen is hersteld", aldus de trainer, die wel de geschorste verdediger Douglas mist.

Dat er twee weken zaten tussen het voorlaatste (Feyenoord) en laatste (NAC) duel noemde McClaren een voordeel. "Als we vorige week hadden moeten spelen hadden we waarschijnlijk een paar jongens moeten missen." Vorige week was echter de eerste bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord.

De extra dagen gaven met name Cheick Tioté en Theo Janssen de kans te herstellen van hun blessure. Ook Slobodan Rajkovic is fit genoeg om mee te doen. Hij vervangt zeer waarschijnlijk de geschorste voorstopper Douglas.

In beginsel moet FC Twente winnen, om niet afhankelijk te zijn van het resultaat van Ajax bij NEC. NAC moet normaal gesproken ook winnen om in beeld te blijven voor Europees voetbal. "Dat kan een voordeel voor ons zijn. NAC staat ook onder druk. Soms speelt een club beter als het vrijuit kan voetballen. Zekerheid heb je echter niet. Iedereen reageert anders op een dergelijk situatie."

Dat het moeilijk wordt, staat vast. "NAC uit is een wedstrijd waarvan je vooraf zegt: Een gelijkspel is mooi. PSV heeft er dit seizoen al verloren, Ajax speelde gelijk in Breda. Helaas hebben wij niets aan een gelijkspel. Het is voetbal en op zo'n slotdag kan alles gebeuren. Onze spelers moeten echter gewoon doen wat ze dit seizoen al 33 wedstrijden hebben gedaan. Goed voetballen. Dat komt het zeer waarschijnlijk wel goed."

De suggestie dat het beter voor het Nederlands voetbal is dat Ajax straks in de Champions League speelt, is aan McClaren niet besteed. "Laten we er voor zorgen dat we de volgende competitie allebei op dat niveau spelen. Dat lijkt me het allerbeste."

"De terechte kampioen is gewoon de club die na 34 duels de meeste punten heeft. Over een heel seizoen genomen speelt geluk geen rol, dan gaat het om kwaliteit. Natuurlijk is het heel knap hoe Ajax sinds de winterstop presteert. Vergeet echter niet dat wij nu al een puntentotaal hebben waarmee je gewoonlijk al lang kampioen was geweest.''

Lees meer over:NAC Breda

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws