Kesler gaat feestvieren in Enschede

Kesler gaat feestvieren in Enschede

02-05-2010 19:50

Door doodsbedreigingen moest Kesler in Breda onder begeleiding van een aantal bodyguards het stadion ingeloodst worden. In Enschede zal dat wel anders zijn. "Nee, beveiliging heb ik dan niet nodig", gaf de geboren Enschedeër lachend toe. "Maar het zal wel druk zijn. Je gaat dan snel op in de menigte."

Kesler kreeg van het Bredase publiek een hatelijk fluitconcert toen hij zich na de kampioenswedstrijd van FC Twente (0-2) meldde om de kampioensschaal aan aanvoerder Blaise N'Kufo uit te reiken. De KNVB-baas zwaaide daarop vrolijk naar de Brabantse fans. "Of dit een klein hoogtepunt is? Nou, zeg maar gerust dat het een groot hoogtepunt is voor FC Twente."

Op een 'vijandige' ontvangst had Kesler ook wel een beetje gerekend. Het voormalige bestuurslid van FC Twente had in de afgelopen maanden tenslotte meer dan eens duidelijk gemaakt dat het voor hem een persoonlijk hoogtepunt zou zijn als hij in zijn laatste jaar als KNVB-directeur de trofee aan zijn geliefde club zou mogen overdragen.

"Maar FC Twente heeft natuurlijk niet ondanks of dankzij de KNVB de schaal gewonnen", betoogde Kesler, die daarmee doelde op brede kritiek uit de Nederlandse voetbalwereld dat hij en de arbitrage lichtelijk partijdig zouden zijn geweest. "Dat is de grootst mogelijke flauwekul. Het is al honderd jaar zo dat de ploeg die na 34 wedstrijden bovenaan staat de terechte kampioen is. En zo is het nu ook, al was het hier in Breda na de rust twintig minuten lang zenuwslopend. FC Twente heeft de wedstrijd echter soeverein uitgespeeld."