'Kuranyi kiest voor grote geld van Dinamo'

'Kuranyi kiest voor grote geld van Dinamo'

09-05-2010 13:07

Kuranyi werd de laatste weken in verband gebracht met onder meer Birmingham City, Sunderland, Arsenal, Bayern München en Besiktas, maar heeft zijn keuze dus laten vallen op Dinamo Moskou. Bij de Russische club gaat de goalgetter in drie jaar liefst achttien miljoen euro netto verdienen, meldt Bild. Zijn jaarsalaris van 3,8 miljoen euro bruto per Schalke gaat bij Dinamo zodoende naar zes miljoen euro netto per jaar.

Het financiële plaatje lijkt voor Kuranyi dan ook de voornaamste reden te zijn geweest naar Rusland te verkassen. Sportief gezien speelt Dinamo met een tiende plaats niet mee om Europees voetbal en bovendien hadden er diverse clubs uit Europese topcompetities belangstelling. De Duitse international, die niet meegaat naar het WK, koos desondanks toch voor Dinamo Moskou.

De 28-jarige Kuranyi is bij Schalke bezig aan een topseizoen. Hij kwam al achttien keer tot scoren in de Bundesliga. De in Brazilië geboren Duitser speelde voor zijn komst bij Schalke in 2005, vier seizoenen voor VfB Stuttgart.