Gent bekroont seizoen met bekerwinst

16-05-2010 00:59

Gent, dat knap als tweede eindigde in de Jupiler Pro League, en Cercle Brugge begonnen afwachtend aan de finale. Beide ploegen kregen wat kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet. De eerste grote kans van de wedstrijd was wel direct raak.

Elimane Coulibaly zette Gent na 35 minuten op voorsprong door vanaf zestien meter te scoren met een hard en laag schot. Het werd voor Cercle nog moeilijk toen Denis Viane en Frederik Boi al voor rust geblesseerd uitvielen.

Direct na rust had Mbaye Leye de 2-0 moeten aantekenen, maar oog in oog met doelman Bram Verbist faalde de aanvaller. Diezelfde Leye kwam vier minuten voor tijd toch nog tot scoren na uit een knappe voorzet van Chistophe Grondin. Grondin zelf maakte er in de slotminuut zelfs nog 3-0 van.