Emotionele Chivu: Dit is een droom

Emotionele Chivu: "Dit is een droom"

23-05-2010 15:05

Chivu raakte in januari zwaargeblesseerd na een ongelukkige botsing met Sergio Pellissier (Chievo) en onderging een zware operatie om zijn gecompliceerde schedelbreuk te verhelpen. De verdediger herstelde uiterst snel van de horrorblessure en hielp Inter in de slotfase van het seizoen aan het kampioenschap, de beker en de Champions League.

Toch was het voor de oud-Ajacied allerminst zeker dat hij ooit nog zou terugkeren op het hoogste niveau. "Ik wist niet eens of ik ooit nog zou mogen spelen, laat staan dat ik hoopte vijf maanden later op deze plek te staan met al die gewonnen prijzen. Dit is absoluut een droom", sprak Chivu met waterige ogen.

"Het was absoluut niet gemakkelijk, maar dankzij al het harde werk dat we het hele jaar hebben geleverd, het karakter dat we in moeilijke situaties hebben getoond en het besef dat we naar het einde toe echt als een team moesten gaan spelen hebben we de prijzen kunnen pakken. We hebben bewezen dat we een grootse ploeg hebben."

Internazionale kenmerkte zich dit seizoen met name door het uitstekende defensieve spel dat ploeg liet zien, gecombineerd met snelle effectieve counters. Chivu: "We hadden wat geluk nodig, maar je wint of verliest de Champions League op basis van kleine details. Je mag zelf geen fouten maken en moet direct profiteren van een fout van de tegenstander."