Niet Moniz maar Veh nieuwe coach HSV

Niet Moniz maar Veh nieuwe coach HSV

Gepubliceerd: dinsdag 25 mei 2010 om 00:17di 25-05-2010 om 00:17

De 49-jarige Veh tekent bij Hamburger SV een contract voor twee seizoenen. Dinsdag wordt de Duitser, die eerder dit seizoen bij VfL Wolfsburg werd ontslagen vanwege zeer tegenvallende resultaten, officieel gepresenteerd in Hamburg.

De aanstelling van Veh is teleurstellend voor Ricardo Moniz. De Nederlander werkte na het ontslag van Labbadia enige tijd als interim-trainer en liet diverse malen doorschemeren een eventueel hoofdtrainerschap wel te zien zitten. De clubleiding geeft echter de voorkeur aan iemand van buitenaf. Moniz heeft inmiddels besloten HSV te verlaten om als hoofd jeugdopleiding aan de slag te gaan bij Red Bull Salzburg.

Met Veh haalt HSV een ervaren trainer binnen. De tacticus leidde VfB Stuttgart al eens naar het kampioenschap in Duitsland en bereikte met diezelfde club de finale van de beker. Het afgelopen seizoen was minder succesvol voor Veh, die ontslagen werd bij Wolfsburg. De coach gaat bij HSV nauw samenwerken met Bastian Reinhardt, die is aangesteld als nieuwe technisch directeur.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws