Veenstra nieuwe algemeen directeur Heerenveen

Veenstra nieuwe algemeen directeur Heerenveen

26-05-2010 15:37

De 45-jarige Veenstra is momenteel nog voorzitter van het College van Bestuur van Stenden Hogeschool. Bij Heerenveen zal de in Burgum woonachtige Veenstra leiding gaan geven aan het directie- en managementteam, dat verder bestaat uit directeur commerciële zaken Jan van Erve.

Veenstra is een bekende binnen Heerenveen, zegt Bart van der Meer, voorzitter van de Raad van Commissarissen. "Stenden Hogeschool werkt op een aantal fronten samen met sc Heerenveen en vanuit die hoedanigheid kennen we Robert al goed. Hij is een ambitieuze netwerker en professional met een regionale, nationale en internationale scope en een winnaars mentaliteit."

Heerenveen denkt met Veenstra een uiterst competente directeur in huis te hebben gehaald. "Een bestuurder op basis van inhoud, overzicht en inzicht met een sterke focus op mensen en prestaties", zegt Van der Meer. "Persoonlijk leiderschap tonen, stimuleren en ontwikkelen is de rode draad in zijn leven. Zijn carrière bij Essent en Stenden benadrukken zijn organisatorische, financiële en zakelijke competenties."

Hoe de toekomst van de huidige directie Yme Kuiper/Henk Hoekstra eruit ziet, is op dit moment nog niet bekend. Heerenveen is nog in gesprek met het duo. Van der Meer liet weten dat er geen mededelingen worden gedaan zolang de gesprekken nog gaande zijn. Kuiper (foto) liet in april al weten te vertrekken als algemeen directeur.

Johan Hansma, oud-speler en -aanvoerder van het eerste elftal, wordt technisch manager en vormt met Ron Jans en Raymond Libregts het team dat verantwoordelijk wordt voor een strakke en professionele aansturing van het technisch beleid van Heerenveen.