Gretige Boulahrouz: Ik doe alles voor het team

Gretige Boulahrouz: "Ik doe alles voor het team"

Gepubliceerd: maandag 31 mei 2010 om 12:03ma 31-05-2010 om 12:03

René van Zee
SEEFELD

De keuze van bondscoach Bert van Marwijk om Boulahrouz mee te nemen lijkt een uitstekende. De gemotiveerde verdediger is afgetraind en gretig. 'Boulah' wil tijdens het WK het vertrouwen dat hij van de keuzeheer krijgt terugbetalen. Hoe dan ook.

In Stuttgart kwam Boulahrouz niet in de plannen voor van trainer Christian Gross. Daardoor zat hij vooral op de bank. Maar met in zijn achterhoofd het WK wilde Boulahrouz er in elk geval voor zorgen dat hij fit en beschikbaar was. "Ondanks dat ik bij Stuttgart dit seizoen niet veel heb gespeeld, heb ik zelf veel getraind. Ik voel me optimaal fit, heb geen pijntjes. De conditietesten waren goed", vertelt Boulahrouz in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Het was zeker geen eenvoudige tijd bij Stuttgart. Ik heb me geconcentreerd op de trainingen, ben positief gebleven. Ik kan niet aangeven waarom de trainer me niet opstelde. Na de winterstop beloofde de trainer dat ik een kans zou krijgen. Ik heb toen vier wedstrijden gespeeld, we haalden twaalf punten en wonnen uit van Bayern. Daarna stond ik er weer naast."

"Het vrat aan me wanneer ik niet speelde. Ik wil me nu alleen maar concentreren op het Nederlands elftal. Ik denk nu niet aan Stuttgart, ik mag geen energie verliezen aan negatieve zaken. Dat lukt me heel goed. Het Nederlands elftal staat voor mij centraal", vertelt Boulahrouz, die met Oranje een trainingsweek in Seefeld achter de rug heeft.

Het is niet voor het eerst dat Boulahrouz precies op het juiste moment 'piekt'. Ook in het verleden kreeg Boulahrouz het vertrouwen van de Oranje-staf. "Van Marwijk gaf me ook in het verleden vertrouwen. De technische staf van de KNVB heeft vaak contact met me opgenomen. Dat heeft me goed gedaan. Het was een teken van respect en waardering. Het heeft me sterk gemotiveerd. Het gaf me positieve energie."

"Wanneer je niet speelt ben je natuurlijk bang, dat je uit beeld verdwijnt. Ik heb voor me zelf veel gelopen, krachttraining gedaan en zat vaak op de hometrainer. Daarom ben ik nu zeer fit. Het is geweldig om in een fantastische groep op hoog niveau te trainen. Zo wordt mijn niveau ook opgetrokken."

"Het WK betekent heel veel voor me, het is heel belangrijk. Een WK wordt maar een keer in de vier jaar gehouden, het is voor ons nu de kans om toe te slaan. De sfeer is heel goed om wat te bereiken. Het verschil met vorige kampioenschappen is dat de spelers niet alleen  ouder en meer ervaren zijn, maar ook beter zijn geworden."

Boulahrouz benadrukt dat de wijze waarop Van Marwijk met hem werkt, hem dusdanig motiveert dat hij boven zichzelf uit wil stijgen. "Van Marwijk houdt me heel scherp, hij zit er boven op. Geeft me ook veel aanwijzingen en tips. Ik wil alles voor het team doen. Ik ben nu extra gemotiveerd, omdat het door omstandigheden bij de laatste kampioenschappen niet helemaal is geworden, wat ik had gehoopt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws