Aerts: 'Hertha overstijgt Nederlandse profclubs'

Aerts: 'Hertha overstijgt Nederlandse profclubs'

04-06-2010 18:21

"Afgelopen vrijdag ben ik voor de eerste keer richting Berlijn afgereisd", reageert Aerts op de transfer. "Toen ik aan kwam rijden en het Olympia Stadion zag liggen, kreeg ik al een kick. Het lijkt van de buitenkant een beetje op het Colosseum uit het oude Rome. Als je op het veld staat krijg je meteen zin in voetballen."

Aerts komt in Berlijn bij een grote club, ook al degradeerde Hertha het afgelopen seizoen uit de Bundesliga. "Het is echt immens. De club overstijgt de Nederlandse topclubs", is de sluitpost lyrisch. "Er liggen twee velden met verwarming, twee kunstgrasvelden en dan nog een aantal gewone matten. In het stadion gaat 75.000 man, echt geweldig."

Het laat zich raden dat de 33-jarige Aerts niet getwijfeld heeft over de stap naar Duitsland. "Na mijn eerste bezoek heb ik meteen mijn vrouw gebeld en we zagen het meteen zitten. De club is nu een huis voor ons aan het zoeken. We hebben nog even de tijd, aangezien we op 5 juli weer beginnen."

De verhuizing naar Berlijn ziet Aerts ook helemaal zitten. "Ik was nog nooit eerder in Berlijn, kende eigenlijk alleen de bekende muur en dacht dat het een beetje een grijze stad was, maar het tegendeel bleek waar", legt de voormalig goalie van onder meer FC Den Bosch en Feyenoord uit. "Het is één van 's werelds groenste steden, een beetje een kruising tussen Amsterdam en Barcelona."

Om zich de taal machtig te maken volgt de Brabander het spoor van Louis van Gaal. "Van 28 juni tot en met 2 juli ga ik een week lang intern in een nonnenklooster in Vught om Duits te leren", zegt hij. "Volgens mij heeft Louis van Gaal dat eveneens gedaan daar. Ik wil me dadelijk in het Duits verstaanbaar kunnen maken. Nu wordt het meestal na één of twee woorden al lastig en ga ik automatisch in het Engels denken."