McClaren krijgt hulp van wereldkampioen Littbarski

McClaren krijgt hulp van wereldkampioen Littbarski

09-06-2010 19:39

"Voor mij is met de terugkeer in de Bundesliga een langverwachte droom in vervulling gegaan", zei de vijftigjarige Littbarski woensdag in Kicker.

De wereldkampioen van 1990 heeft er een heuse wereldreis opzitten. Littbarski was achtereenvolgens werkzaam bij Yokohama FC uit Japan, Bayer Leverkusen (assistent), MSV Duisburg en het Australische Sydney FC (beide hoofdcoach). Tussen 2006 en 2008 was Litti de eindverantwoordelijke bij het Japanse Avispa Fukuoka. Hierna werkte hij korte tijd in Teheran, alvorens naar FC Vaduz uit Liechtenstein te gaan.

"Na de gesprekken met McClaren wist ik dat de chemie tussen ons klopt", verduidelijkte Littbarski. "En natuurlijk is het voor mij zeer spannend om bij zo'n ambitieuze club het sportieve doel te halen." Achim Sarstedt zal met Littbarski het koppel assistenten vormen.

Wedden

Meer odds

Ook manager Dieter Hoeneß en uiteraard McClaren (foto) zelf zijn tevreden met de aanstelling van Littbarski. De voormalig succescoach van FC Twente bevestigt de positieve gesprekken. "Ik mocht Pierre direct. Hij is met zijn ervaring de perfecte invulling van deze positie", zei de Brit.