Everse: Spelers die klappen van de zweep kennen

Everse: "Spelers die klappen van de zweep kennen"

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2010 om 15:44do 10-06-2010 om 15:44

Everse krijgt dan ook weinig tijd om zijn team neer te zetten. "Je kunt niet rustig de tijd nemen om aan een elftal te bouwen", zegt hij op de website van Heerenveen. "Kijk maar naar Volendam. Die hebben een ontzettend moeilijk seizoen achter de rug. Sparta is, ongeacht hoe de selectie er uitziet, vanaf dag één de gedoodverfde titelkandidaat. Daar moeten we ons tegen wapenen en dat lukt niet met enkel jonge talenten. We hebben spelers nodig die het klappen van de zweep kennen en er meteen staan."

"Sparta heeft uitstraling en een goede naam. Dat merken we sinds de degradatie. Iedereen was zwaar teleurgesteld, maar fans en bedrijfsleven blijven achter de club staan en zijn zelfs bereid iets extra?s te doen. Er zijn mogelijkheden en dat is belangrijk, want ik kan natuurlijk niet toveren. Beleidsmatig is er de afgelopen jaren het nodige fout gegaan. Met Rob (Baan, red.) heb ik er alle vertrouwen in dat we de zaak weer op de rit krijgen zodat Sparta terug kan keren naar het niveau waar de club hoort, de eredivisie."

Everse was niet van plan om actief te blijven in het betaalde voetbal, maar de amateurs van RVVH kunnen zijn terugkeer nu vergeten. "En ik was van plan om mijn bedrijf weer op te pakken, maar dankzij Heerenveen is de belangstelling voor de trainer Everse weer los gekomen. Ik ben een echte liefhebber en had ook bij de amateurs met plezier kunnen werken, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niet uitmaakt. Ik heb bij Heerenveen weer ervaren wat het is om te werken in het profvoetbal. Je werkt met betere spelers, betere faciliteiten en de media-aandacht is zoveel groter. In die wereld voel ik me thuis."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws