Dortmund alsnog aan de haal met Lewandowski

Dortmund alsnog aan de haal met Lewandowski

11-06-2010 20:09

De 21-jarige Lewandowski wordt door Dortmund gezien als de ideale opvolger voor Lucas Barrios, die in de belangstelling staat van diverse Europese topclubs. De Duitse subtopper betaalt 4,5 miljoen euro voor de Poolse international, waar nog eens 250.000 euro bij kan komen wanneer Dortmund er in slaagt de groepsfase van de Europa League te bereiken.

Hoewel Lewandowski en Dortmund elkaar de laatste maanden regelmatig de liefde verklaarden, leek de transfer af te ketsen. Lech Poznan hield vast aan de vraagprijs van 5,5 miljoen euro voor haar sterspeler, terwijl Dortmund een miljoen minder wilde betalen. Uiteindelijk wisten beide partijen elkaar vrijdagmiddag alsnog te vinden.

Lewandowski, die te boek staat als het grootste talent van Polen, tekent bij Dortmund een contract voor vier seizoenen. De goalgetter is na Shinji Kagawa (Osaka), Lukasz Piszczek (Hertha BSC) en Mitchell Langerak (Melbourne Victory FC) de vierde aanwinst voor Borussia Dortmund, dat komend seizoen een gooi wil doen naar plaatsing voor de Champions League.