Hiddink hoopt voor het eerst op mooi voetbal

Hiddink hoopt voor het eerst op mooi voetbal

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2010 om 11:11za 12-06-2010 om 11:11

Daardoor volgt Hiddink het WK voor het eerst in twaalf jaar op afstand. "Eerlijk gezegd een wat vreemde ervaring", zegt hij in De Telegraaf. "Omdat het gevoel van verantwoordelijkheid nu totaal anders is. Daarom verheug ik me wel op alle wedstrijden en al die landen die straks in actie komen."

"Als je zelf betrokken bent bij een team, dan ontgaat het toernooi je grotendeels. Het draait om je eigen groep en de komende tegenstanders, voor de rest houdt het op. Ik merk het ook aan de manier waarop ik nu naar het WK toeleef."

Als bondscoach denk je op een WK dan ook niet altijd aan mooi voetbal. "Neem de 1-1 van Mexico en Zuid-Afrika. Als coach weet je dat je nu én vier punten moet halen en tegelijk je doelsaldo in de gaten moet houden. Dan ben je dus even niet alleen gefocust op mooi voetbal, omdat een WK nu eenmaal met resultaten gepaard moet gaan."

"De ploegen die dat kunnen, zijn daarom van de buitencategorie. Ze zijn er niet veel en vaak bij, maar ik zit toch altijd te hopen dat het mooie voetbal van zo'n ploeg met een prijs wordt gehonoreerd. Daarom hoop ik ook op halve finalisten als Spanje, Nederland, Argentinië en Ivoorkust."

"Ik zit dus te hopen vanaf de zijlijn. Voor het eerst sinds twaalf jaar. Maar voor het eerst ben ik in staat om anders te genieten, dan tot nu toe het geval is geweest. Hopelijk heb ik het over een maand geweldig gevonden", aldus Hiddink.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws