Bondscoach houdt vertrouwen in Suarez

Bondscoach houdt vertrouwen in Suarez

12-06-2010 14:59

Suarez werd vanwege zijn matige optreden een kwartier voor het einde gewisseld. "Ik blijf zeggen dat hij een grote speler is", aldus Tabarez. "Hij speelde misschien niet op zijn best. Maar er waren verzachtende omstandigheden. Het veld bijvoorbeeld was nogal glad. Daardoor ontstonden veel technische fouten."

Woensdag tegen Zuid-Afrika zal Suarez gewoon aan de aftrap verschijnen, omdat Tabarez het geen goede oplossing vindt om hem te passeren. "Dan verliest hij nog meer zelfvertrouwen. Ik ga wel een goed gesprek met hem aan. Ik wil weten hoe hij zich in de wedstrijd tegen Frankrijk voelde. Wat is er met hem gebeurd? Ik werk al een aantal jaar met Luis. Ik heb een prima verstandhouding met hem."

Nicolas Lodeiro viel in en kreeg binnen een kwartier twee gele kaarten. De keuzeheer is uiteraard niet blij met de rode prent die de 21-jarige Ajacied kreeg, maar begrijpt de oorzaken. "In principe is elke boeking te vermijden. Maar ik ben ook ooit speler geweest. Ik weet hoe het soms kan gaan op het veld."