Duitsland kleineert ontstellend zwak Australië

Duitsland kleineert ontstellend zwak Australië

14-06-2010 00:20

In een poging Joachim Löw te verrassen had Verbeek tegen Duitsland geen diepe spits opgesteld, maar het sorteerde niet het gehoopte effect. Australië was voorin totaal onmachtig en moest lijdzaam toezien hoe de aanvallen Duitsland kinderlijk eenvoudig telkens weer als een mes door de warme boter gingen.

De eerste goal lag er al na acht minuten in. Thomas Müller legde af op Lukas Podolski die de onzeker keepende Mark Schwarzer klopte met een hard schot in de linkerhoek. Een kwartier later miste Miroslav Klose een zeer grote kans op de 2-0, maar enkele minuten erna kopte hij de bal na een grove fout van Schwarzer alsnog binnen. De voorzet vanaf rechts was van Philip Lahm.

Met kunst en vliegwerk wist Australië de schade voor rust beperkt te houden tot 2-0 en Verbeek bracht na de pauze AZ'er Brett Holman in om wat te forceren. De Socceroos kwamen echter niet terug in de wedstrijd, want uitgerekend sterspeler Tim Cahill liet zijn ploeg in de steek met een zware charge op Bastian Schweinsteiger, waarvoor hij direct rood kreeg.

Voor Duitsland ontstond een unieke situatie het doelsaldo nog wat meer glans te geven en dat gebeurde dan ook snel. Kort nadat Schwarzer nog knap gekeerd had op een inzet van Klose kwam de 3-0 op naam van Müller, die de tergend zwakke defensie van Australië in één beweging uitspeelde en via de binnenkant van de paal het net vond.

Enkele minuten later mocht ook invaller Cacau delen in de feestvreugde. Mesüt Özil brak vanaf links voor, behield het overzicht door af te leggen op Cacau en de Braziliaanse Duitser restte het eenvoudige klusje om van dichtbij binnen te prikken: 4-0. In de slotfase vond Duitsland het allemaal wel welletjes, terwijl Australië al opgelucht was dat de vernedering niet groter werd.

Door de ruime winst gaat Duitsland na één duel aan kop van groep D. Ghana is door de 1-0 overwinning op Servië de nummer twee.