Van Bommel: Oranje heeft anders leren denken

Van Bommel: "Oranje heeft anders leren denken"

14-06-2010 13:03

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt middenvelder Mark van Bommel vooruit op het WK in Zuid-Afrika. Van Bommel legt de lat hoog voor Oranje. "Het grote verschil met het vorige WK is dat we toen nog een hoop jongens uit de Eredivisie hadden", spreekt Van Bommel over het WK in Duitsland.

"Nu speelt driekwart in het buitenland, vaak bij clubs in de top. Daar leer je anders denken. Het aanvallende voetbal dat we allemaal graag spelen, kun je nu combineren met resultaatgericht spel. Dat is ook onze insteek. Daar hebben we het met elkaar al twee jaar over. Mooi voetbal, dat is iets extra's. Een bonus", zegt Van Bommel.

"Een wereldkampioen speelt nooit zeven wedstrijden achter elkaar goed. Maar wie wereldkampioen wordt, heeft ervoor gezorgd dat een slechte wedstrijd niet fataal is geworden. Het gaat om die slechte wedstrijd, die moeten we desnoods maar rekken tot de penalty's en dan hopen op Maarten Stekelenburg. Je bent dan ook afhankelijk van geluk ja, maar dat hoort net zo goed bij toernooivoetbal."