Zuid-Afrikaanse politie arresteert twee 'bierbabes'

Zuid-Afrikaanse politie arresteert twee 'bierbabes'

16-06-2010 12:31

Ruim dertig Zuid-Afrikaanse en Nederlandse vrouwen waren maandag het voetbalstadion in Johannesburg, uitgedost als Deense supporters, binnengekomen om de wedstrijd Denemarken - Nederland te bekijken. In de eerste helft van de wedstrijd stripte de groep het rood-wit van Denemarken en werden oranje jurkjes van het biermerk getoond die daaronder verborgen zaten. Op last van FIFA-officials werden de vrouwen uit het stadion verwijderd en enkele uren vastgehouden in een kantoor van de wereldvoetbalbond. Het biermerk Budweiser is de officiële sponsor van het WK.

Buitenlandse Zaken zoekt contact met de politie. De woordvoerder kon nog niet zeggen op verdenking waarvan precies de vrouwen zijn aangehouden. Bavaria liet woensdagochtend weten nog niet op de hoogte te zijn van de arrestaties.

Wereldvoetbalbond FIFA liet dinsdag weten advocaten te laten uitzoeken of de jurkjes een verkapte reclameactie zijn van Bavaria. Directeur van Bavaria Peer Swinkels noemde die reactie al 'onbegrijpelijk en belachelijk'. "De FIFA heeft niet het monopolie op oranje en de mensen hebben de vrijheid te dragen wat ze willen.''