Bradley waarschuwt voor tactisch schaakspel

Bradley waarschuwt voor tactisch schaakspel

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2010 om 15:09do 17-06-2010 om 15:09

"Ik verwacht een tactische wedstrijd. Het zal misschien zelfs een schaakspel worden", blikte Bradley weinig hoopvol vooruit op de tweede groepswedstrijd vrijdag tegen Slovenië in Johannesburg.

De Europese ploeg, uit het kleinste land dat deelneemt aan het WK, hoeft tegen de Amerikanen niet zo nodig. Slovenië heeft na de winst in de openingswedstrijd tegen Algerije (1-0) al drie punten op zak. "Het is een hardwerkende ploeg die vanuit een goede organisatie voetbalt. Ze kunnen bovendien het geduld opbrengen om achterover te leunen en dan toe te slaan in de counter. Daarmee zullen we heel goed rekening moeten houden", analyseerde Bradley.

De Amerikanen begonnen met een verdienstelijk gelijkspel (1-1) tegen Engeland, mede dankzij de inmiddels beruchte flater van de Britse doelman Robert Green. De brigade van Bradley kan zich tegen Slovenië desondanks geen nederlaag meer permitteren. "Want dan zijn we wel zo'n beetje uitgeschakeld", erkende Fulham-spits Clint Dempsey, de man van het gedenkwaardige doelpunt tegen Engeland.

Bradley kan tegen Slovenië rekenen op zijn ervaren doelman Tim Howard. De 31-jarige keeper van Everton liep tegen Engeland, na een charge van Emile Heskey, een ribblessure op. Na enkele medische en fysieke testen werd hij donderdag fit bevonden.

Howard diende de Sloveense middenvelder Andrej Komac meteen stevig van repliek. De dertigjarige speler van Maccabi Tel Aviv was er donderdag van overtuigd dat zijn ploeg de Amerikanen zou verslaan. "Dat moet hij in mijn gezicht durven zeggen", blufte Howard. "Maar ik zie hem vrijdag in Ellis Park wel. Als hij na negentig minuten nog steeds rechtop staat, neem ik mijn hoed voor hem af."

(ANP)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws