Afellay: We moeten voor de titel gaan

Afellay: "We moeten voor de titel gaan"

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2010 om 20:48vr 18-06-2010 om 20:48

"Het gaat erg goed, inderdaad. Ik ben hier enorm gegroeid. Ik heb het idee dat mijn eigen niveau met stappen tegelijk omhoog gaat nu ik voetbal en train met de beste voetballers van Nederland. Dat is anders dan bij PSV, ja. Veel hoger, inderdaad", zegt Afellay in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bij Oranje lijkt Afellay met name veel te leren van Robin van Persie, die eerder al zei een 'natuurlijke klik' te voelen met de aanvallende middenvelder van PSV. "Spelers die je begrijpen trekken je vanzelf naar een hoger niveau. Kijk ook maar naar Elia, die zie je echt met de dag beter en sterker worden."

Afellay leek het afgelopen seizoen stil te staan in zijn ontwikkeling bij PSV, waar hij verrassend werd gebruikt als verdedigende middenvelder. Die andere positie wil de dribbelaar echter niet al schuldige aanwijzen voor zijn matige prestaties. "Ik heb daar geen oordeel over. Wel vind ik dat als je dichter bij je verdediging speelt, je dus meer bij de opbouw betrokken bent. En dan val je toch minder op."

Opvallend is dat Afellay in tegenstelling tot andere spelers geen last lijkt te hebben van de kuren van de alom bekritiseerde WK-bal Jabulani. "De bal schiet soms als een raket door, maar ik heb 'm redelijk onder controle. Dat klopt. Maar ook dat komt door de goede voetballers om je heen, vind ik. Er loopt zo ontzettend veel kwaliteit bij het Nederlands elftal dat we straks 'gewoon' wereldkampioen kunnen worden. Ik vind Oranje ook helemaal geen outsider. We moeten voor die titel gaan. Klaar!"

Ondanks een aantal uitstekende prestaties in de voorbereiding en een goede invalbeurt tegen Denemarken is Afellay nog geen basisspeler bij Oranje. Zelf blijft de Marokkaanse Nederlander vechten voor een basisplaats. "Ik weet dat ik in de wachtkamer zit. Er staat zo veel kwaliteit voor me. Maar ik geef elke training honderd procent, wil de trainer overtuigen dat ik moet spelen. Ik moet zo goed zijn dat meneer Van Marwijk gewoon niet om mee heen kan."

Lees meer over:Ibrahim Afellay

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws