Lippi wil niet stilstaan bij Pirlo en Buffon

Lippi wil niet stilstaan bij Pirlo en Buffon

20-06-2010 10:14

"Deze spelers zijn van enorme waarde, maar als een team begint te huilen over diegene die er niet bijzijn, dan zal het niet ver komen", zo zegt Lippi op het digitale thuis van de FIFA. "Dat is het ergste wat een team kan doen. We hebben gelijkwaardige goede en belangrijke spelers, die geloof hebben in wat ze aan het doen zijn."

"Ondertussen proberen we de afwezige spelers fit te krijgen en terug te laten keren", vervolgt Lippi zijn verhaal. "Deze week werken is positief geweest en ik denk dat we er klaar voor zijn. Zonder het doen van voorspellingen, denk ik dat we klaar zijn om een goede wedstrijd te spelen. Ik denk dat het team gegroeid is en dat we in staat zijn om met veel zelfvertrouwen goals te scoren."

Buffon speelde de eerste helft van het duel met Paraguay mee, maar kwam in de tweede helft niet terug op het veld. De goalie kampt met een lichte hernia en moet onder het mes. Dat gaat pas na het WK gebeuren, want de 32-jarige keeper hoopt nog op speeltijd dit toernooi. Pirlo kan na dit weekend weer volledig meetrainen, waardoor men in Italië hoopt op deelname van de spelmaker tijdens het laatste groepsduel.

"Met Pirlo gaat het iedere dag beter. Mogelijk sluit hij maandag aan bij de groep en begint hij met trainingen op het veld. Ik weet niet hoe intensief hij kan spelen, maar vanaf maandag keert hij terug en ik denk dat hij dan iedere dag nog meer verbetert", zo zegt Lippi over de speler van AC Milan. Ook over Buffon is hij optimistisch. "Hij verbetert iedere dag, we hebben de hoop nog niet opgegeven om hem weer terug te krijgen op het veld."