Spanjaard Albiol heeft geen zorgen na nederlaag

Spanjaard Albiol heeft geen zorgen na nederlaag

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2010 om 15:37zo 20-06-2010 om 15:37

Niemand bij de Spanjaarden die twijfelt of dat ook gaat lukken. "Het verlies heeft ons laten zien dat je bij het WK wedstrijden niet gemakkelijk wint", aldus verdediger Raul Albiol. "En wij zijn niet de enige die slecht aan het toernooi beginnen. Kijk naar andere toplanden", verwees hij naar Frankrijk en Engeland en het verlies van Duitsland tegen Servië. "Bij vorige wereldkampioenschappen verloren de uiteindelijke finalisten wel vaker de eerste wedstrijd."

Na het verlies tegen Zwitserland ontstond er in Spanje wel de nodige kritiek op bondscoach Vicente del Bosque. Luis Aragones, die de Spanjaarden twee jaar geleden aan de Europese titel hielp, vond het onbegrijpelijk dat Spanje in een 4-5-1-formatie begon.

Tegen Honduras stelt Del Bosque vermoedelijk weer twee spitsen op. Fernando Torres is fit en kan vanaf het begin meedoen en zal David Villa ondersteunen. Spanje kreeg tegen Zwitserland genoeg kansen, maar wist die niet te benutten. Het was voor de Europeanen de tweede nederlaag in 3,5 jaar. In die periode wist alleen de Verenigde Staten Spanje te verslaan. Dat gebeurde vorig jaar tijdens de Confederations Cup.

"Honduras zal ook moeten winnen", aldus de 59-jarige Del Bosque. "Zij zullen dus ook risico's nemen en ruimte weggeven. Daar moeten we ons voordeel uithalen. We gaan nu voor zes overwinningen op rij. Dat heb ik mijn spelers meegegeven. We kunnen fantastisch voetballen."

(ANP)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws