Vitesse raakt Claudemir kwijt aan Kopenhagen

Vitesse raakt Claudemir kwijt aan Kopenhagen

20-06-2010 23:03

"Kopenhagen is een geweldige club, een beetje vergelijkbaar met PSV. Dit is voor Claudemir een flinke stap vooruit", aldus Vitesse-directeur Ted van Leeuwen in De Gelderlander. De directeur is echter niet blij dat hij opnieuw een speler heeft moeten laten gaan. "Het afscheid van Claudemir doet ook best een beetje pijn. Maar we moeten hoe dan ook bezuinigen."

Hoeveel Vitesse ontvangt voor de middenvelder wilde Van Leeuwen niet zeggen. "Dat doen wij nooit", zegt hij. Wel kondigt hij aan dat Claudemir wellicht niet de laatste speler is die Vitesse verlaat. "Dat hangt af van de markt." Door financiële moeilijkheden was Vitesse al gedwongen Nicky Hofs, Paul Verhaegh en Onur Kaya te laten gaan.

De transfer had uiteindelijk heel wat voeten in aarde, zegt zaakwaarnemer Hans Coret: "Claudemir was op reis in Brazilië en daarom moeilijk te traceren. Maar uiteindelijk is het gelukt. Vanochtend kwam hij na een reis van veertig uur aan in Kopenhagen en heeft hij getekend. Hij is direct gekeurd."

Claudemir (22) kwam twee jaar geleden van Sao Carlos naar Vitesse en veroverde direct een basisplaats op het Arnhemse middenveld.