Ivoorkust toont zich slechte verliezer tegen Brazilië

21-06-2010 00:22

Groep G werd vooraf gezien als de groep des doods en het lijkt Ivoorkust te worden dat daar slachtoffer van wordt, aangezien directe concurrent Portugal maandag een relatief makkelijk duel kent met Noord-Korea.

De eerste twintig minuten stonden vooral in het teken van aftasten. Robinho was namelijk Brazilië brutaal met een gevaarlijk schot van afstand en aan Afrikaanse zijde had basisklant Didier Drogba wilde plannen met een vrije trap, maar de Jabulani-bal belandde ergens in het publiek.

Fabiano op stoom

Naarmate de eerste helft vorderde werd Brazilië steeds iets sterker en dat drukte het dan ook uit in de score. Luis Fabiano tekende na 25 minuten voor zijn eerste doelpunt van het toernooi met een harde knal in het dak van het doel.

Direct na rust zette Fabiano de Ivorianen verder op achterstand. De Sevilla-spits won een luchtduel en speelde vervolgens twee man uit, om doelman Barry Copa kansloos te laten met een laag schot in de hoek. Ivoorkust mocht zich benadeeld voelen, want Fabiano leek bij de goal tot tweemaal toe zijn hand te gebruiken.

Ivorianen zakken door de mand

Ivoorkust kreeg kort erna een goede kopkans via Didier Drogba, maar viel vervolgens uiteen. Na 62 minuten vond Robinho de doelman nog op zijn weg, maar twee minuten later stond het alsnog 3-0 toen Kaká op links doorbrak, aflegde op Elano die van dichtbij zijn tweede doelpunt van het toernooi maakte.

Brazilië speelde in de slotfase bij vlagen het prachtige voetbal waar ze wereldberoemd mee zijn geworden. Wel zag het Elano afhaken met een op het oog ernstige blessure. Bij een moment van onachtzaamheid achterin redde Ivoorkust de eer. Gervinho speelde Drogba knap vrij en de sterspits kopte bekeken binnen: 3-1.

Harde tackles en toneelspel

In de laatste fase toonde Ivoorkust zich een slechte verliezer. De harde tackles vlogen de Brazilianen om de oren en Cheick Tioté en Kader Keita mochten van geluk spreken dat zij slechts geel en geen rood kregen. Daarnaast naaide Keita opponent Kaká een volledig onterechte rode kaart aan door te doen alsof hij werd neergeslagen door de aanvaller van Brazilië. De scheids tuinde erin en toonde Kaká zijn onterechte tweede geel.